En
kold februardag 2022 var vi i Vejby og besøge Ulla der har Nordsjællands Vildt.
Vores produktionschef Kasper fra Gilleleje Brugs og Peter fra Hornbæk Brugs,
var taget afsted for, at kigge og høre om det at have vildsvin, se de færdige
produkter og selvfølgelig smage på det.
Vildsvin er kloge, robuste og stærke dyr der rigtig lever op til det man kender
som ” svinesti”
De havde en fest i deres store indhegning, hvor de pløjede alting op og
”legede” tagfat.
Det var tydeligt at se, at de havde det dejligt.
I Sverige hvor Ulla har aner, er vildt en naturlig spise, hvilket er det Ulla
prøver at få hertil.
Ulla startede op for 3 år siden og har haft kødsalg i 2 år.
Dyrene bliver tilset af en dyrlæge, bliver skudt i hegnet og derfra kørt til
Kosakgården i Slangerup hvor de bliver slagtet.
På den måde er der ingen transportstress, og vejen fra jord til bord er meget
kort.
Kødet bliver forarbejdet hos en lokal slagter, og der bliver lavet spegepølser,
grillpølser, koteletter, hakkekød mm.
Ulla har kun ca. 60 slagtegrise om året, så det er en lille produktion, hvilket
vi rigtig godt kan lide.
Fokus er på, at dyrene har det godt, og at produkterne er unikke.
Spegepølserne kan du finde i flere varianter i vores køledisk.