Esromgaard

Lokale asparges og rabarber

Esromgaard er Danmarks næstældste større landbrug, og kan dateres helt tilbage til 1151, hvor jorderne var klosterjord.
Gården blev til Avlsgård under Esrum kloster fra 1551 frem til 1852, hvor den blev solgt på auktion.
I dag drives gården af Carl og Sindet Bruun, som er tredje generation af familien Bruun, til at drive Esromgaard.

Esromgaard ligger imellem Esrum og Tikøb i den mest storslåede natur, og lige ned til Esrum sø.
På Esromgaard gør man som med køkkenhaven i gamle dage.
Plukker når det er modent, og høster i naturlig sæson.
På gården dyrker man asparges, ærter, kartofler, jordbær og rabarber under åben himmel.

Asparges fra Esromgaard.
Det var de hvide asparges der først vandt indpas i det danske køkken, men siden har de grønne asparges overtaget.
Den grønne asparges vokser over jorden og kan spises som den er.
Den hvide asparges vokser under jorden og skal skrælles før den kan spises.
På Esromgaard dyrker man fortrinsvis de grønne asparges, 6 forskellige sorter.
 Men i 2021 var der også hvide asparges til os, hvilket har været fantastisk.

Rabarber fra Esromgaard.
Man kan ane sommeren er på vej, når de første rabarberskud begynder, at titte frem på marken.
På Esromgaard dyrker man 3 forskellige sorter:
Så er du til bagning, syltning, saft mm, så glæd dig over vores lokale rabarber.