Chokolade værkstedet Jota

Lokalt håndlavet chokolade

Traditioner - Rene råvarer - Håndlavet

I Stæremosen i Gilleleje, ligger den lille Chokoladefabrik Jota.


For søskendeparret Tina og Christian er det et livsværk, og en drøm at lave 1 klasses håndlavet chokolade, af de bedste råvarer.
Råvarer som F.eks. en speciel Marcipan masse, der bliver produceret specielt til dem, og leveret direkte fra Belgien.

Men historien startede ikke her, den begyndte I København på Theklavej hvor Chokoladeværkstedet Jota, blev grundlagt i 30erne.
Christian Bahr som er uddannet bager og konditor, og oplært af den tidligere ejer i at lave 1. Klasses håndlavet chokolade, overtog den lille fabrik I 1984, og I 2008 flyttede Jota så til Gilleleje, her blev en gammel drøm om en lille butik, også en realitet.

Hos Jota er der en kæmpe stolthed og respekt for det gamle håndværk.
 Da Christian startede, gik alle opskrifter fra mund til mund, og Christian brugte et helt år på at lære dem, da det er vigtigt for Christian at føre de gode opskrifter på håndlavet chokolade videre.

Hos Jota er alt håndlavet, selv pap æskerne samler de selv, de fine bånd der bliver bundet til sløjfer om gaveæskerne bliver lavet på et beskyttet værksted, det samme Værksted som de har brugt i over 25 år.

I SuperBrugsen Gilleleje har vi et stort udvalg af Jota Chokolade, I Vores Bager afdeling er der glas skabet, hvor man kan vælge petit Four, stænger, dessert chokolade, og flødeboller.
I butikken er der et bredt udvalg af gaveæsker, og Påskeæg(sæson) i alle størrelser, skaller støbt i hånden, og fyldt med lækker 1 klasses dessert chokolade, for os er det vigtigt at kunne tilbyde vores kunder kvalitet, og det er lige netop det Jota Chokolade er.

Tina kommer gerne op og laver smagsprøver i butikken, og for jer der har været til Gourmet aften hos os, vil formentlig nikke genkendende til at der hos Jota standen altid er kø.

Hvorfor elsker vi at handle med Jota Chokolade?

Udover at de er lokale, så er hele deres livsværk bygget op på kvalitet, respekt for de gamle traditioner, og altid de bedste råvarer.
Det er lige i vores ånd, og noget vi er stolte af at kunne tilbyde vores kunder.