Kollerødgård vin

Naturvin

Nyt samarbejde i superBrugsen Gilleleje med Kollerødgård naturvin.

Vi har fået lokalt produceret naturvin på hylderne, lavet af Jacob på Kollerødgård, der hvor Gitte også laver den fantastiske os.

Hvorfor og hvordan drømme bliver til virkelighed beskrevet af Jacob selv:

Vi plantede de første stokke tilbage i 2018 og igen i 2019 af sorterne Solaris, Rondo og Cabernet Cantor. Nysgerrigheden og begejstringen for vindyrkning kom på en tur til New Zealand.

Her mødte vi lange og snorlige rækker med vin, som kunne få en gammel landmand som mig til at føle at dette er fedt! Og med min baggrund som landmand, også indenfor bærproduktion tænkte jeg, at det kunne være spændende at prøve hjemme i Danmark.

Og plantet fik vi, også uden at vide noget om noget som helst.
Med 500 planter i jorden og det første vin på flaske er vi godt på vej i den rigtige retning.
Med Kollerødsgårds kystnære placering med sandede marker, har vi en god og varm placering til at kunne dyrke druer.

Al pasning af vinmarken sker med håndkraft, og når druerne er klar til høst, håndplukkes og håndsorteres de, så kun det bedste kommer med i mosten.
Det er en manuel proces, hvor du får en mere levende vin, også efter den er hældt på flaske.

På Kollerød laver vi naturvin.
Naturvin er druesaft, der har fået lov til at vildgære.
Man blander sig så lidt som muligt under hele processen, herunder også vinificeringen. Vi ønsker ikke at påvirke den gode smag i vinen, så derfor benytter vi neutrale tanke der ikke afgiver smag og vinen er ufiltreret.

Vi tilsætter intet til vores vine, ingen gær, ingen sulfitter, intet, kun druemost.
Derved får man den rene smag.

For mig er det vigtigt, at man kan smage den rene vin. En vin som man ikke har defineret på forhånd hvordan skal være, men at vinen selv definerer sig selv, og får lov at smage af hvad den faktisk er, og ikke alle mulige tilsætninger.
Find den på torvet.