Nordsjællands Fællesmølleri

Lokalt Kvalitets mel

Vi er stolte af, at sælge mel fra Nordsjællands Fællesmølleri, det handler om fællesskab, fra jord til bord, kvalitet og rene råvare.
Friis og Christian er de 2 tørvarerfolk der primært sælger melet i butikken, og for ikke så længe siden var de på tur til møllen hvor de blev vist rundt af Helle der er opvokset på godset.
Det var en spændende og lærerig tur, hvor de så hele processen og hørte hele historien fra korn til mel.
Nordsjællands Fællesmølleri ligger på Grønnegæssegaard Gods, der er fredet og med bygninger tilbage til 1776, en mølle med 8 træsiloer fra 1953, et smukt gods ned til fjorden der emmer af historie og solidt håndværk.

Historien fra starten af
Nordsjællands Fællesmølleri er etableret af et fællesskab bestående af lokale kornproducenter,
og melentusiaster.
Det er skabt som et aktieselskab ejet af landmænd, fagfolk og lokalbefolkningen.
Det giver mening, når hele paletten af værdikæden samarbejder om at lave fantastisk mel, mel der er produceret ud fra devisen om gennemsigtighed til hvem, hvad, hvor og hvordan kornet bliver til mel.
Nordsjællands Fællesmølleri vil samle folk, de vil have forbrugeren med i marken.
Faktisk er det sådan, at når du køber en pose mel fra Nordsjællands Fællesmølleri, så kan du bag på posen se præcis hvilken Nordsjællandsk gård, kornet i posen kommer fra.

Lokalt
Kornet er altid dyrket lokalt på en gård i Nordsjælland, og ganske ofte er tiden fra såning til færdigt produkt en meget kort rejse målt i km og det er lige os - fra jord til bord.
Efter kornet er høstet og tørret, ligger det til opbevaring hos landmanden.
Kvalitetssikringen sker hos landmanden inden det transporteres til møllen for at gennemgå renseprocesserne, herefter bliver kornet stenkværnet og pakket i poser.

Vi er glade for samarbejdet med Nordsjællands Fællesmølleri, et fantastisk projekt med et værdisæt der går hånd i hånd med vores butik.